20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Još dvoje preminulo, manji broj prvih pregleda

Od posljedica bolesti izazvane koronavirusom prethonog dana dvije osobe su preminule u novopazarskoj bolnici, hospitalizovano je još 20 novih pacijenata, a zabilježena su i dva transporta teže oboljelih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP u utorak, 22. 9. 2021‬. godine živote su izgubili po jedan pacijent iz iz Novog Pazara i Kosovske Mitrovice.

Na bolničko liječenje je primljeno 20 pacijenata, i to iz Novog Pazara 14, iz Raške 3, Tutina 2 i Kosovske Mitrovice 1 lice.

Na respiratoru je deser pacijenat, a sedam na high-flow kiseoničkoj potpori. Iz bolnice je otpušteno 17 pacijenta, a obavljena su i dva transporta, navodi se u izvještaju.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo ukupno 351 (127 prvih, 224 kontrolnih) pregleda.

U Domu zdravlja urađeno je 220 laboratorijskih analiza, 135 RTG (snimka), kao i 135 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 49 pozitivno. Obavljen je 91 PCR test.

U OB Novi Pazar na više odjeljenja od virusa se ukupno liječi 105, a u Novopazarskoj banji 54.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je u prethodna dva dana u Novom Pazaru registrovao 67, a u Tutinu 4 inficiranih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 265 osoba.

 

Foto: SNews, arhiv

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: