25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Tutin

U Novom Pazaru i Tutinu nestabilna epidemiološka situacija

Predstavnica Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru dr Maida Iković izjavila je danas da je danas do 15 sati registrovan jedan slučaj zaraženog COVID-19 i da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu nestabilna.

“Na današnji dan imamo jedan bakteriološki dokazan slučaj obolelog od kornavirusa. Svi kontakti prvog reda su pronađeni, evidentirani i određena im je mera kućne izolacije. Bližim kontaktima su uzeti brisevi i poslali na analizu i očekujemo rezultate u toku današnjeg dana. Izvršena je dezinfekcija neophodnoh objekata i data su upozorenja zdravstvenim radnicima koji su imali direktan kontakt sa obolelim” rekla je dr Iković, obraćajući se novinarima ispred zgrade Zavoda.

Dr. Maida Iković

Ona je naglasila da je epidemiloška situacija u Novom Pazaru i Tutinu nestabilna i da se mijenja iz dana u dan.

“Apelujemo na sve građane Novog Pazara u Tutina da se pridržavaju mera Vlade Republike Srbije, kao i preporuka Ministarstva zdravlja i lokalnog Štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru”, poručila je ona naglasivši da se apel da ne izlaze i svih kuća posebno odnosi na starije ljude, a da mladi ostvaruju što manje kontakata, nose zaštitne maske i rukavice i vode računa o ličnoj higijeni.

U Novom Pazaru je juče potvrđen prvi slučaj zaraženog koronavirusom. U pitanju je pedesetosmogodišnji muškarac koji je jutros transportovan u Kliničko bolnički centar u Kragujevcu. Štab za vanredne stuacije Grada Novog Pazara sinoć je saopštio da je u saradnji sa Policijskom upravom iz kontakata identifikovano 21 lice, kojima je izrečena mjera pojačanog epidemiološkog nadzora, a jedanaestoro najbližih kontakata obolelog je uzorkovano.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: