9 Avgusta, 2022
Aktuelno Društvo Novi Pazar

“Kafa za Merjem” u Novom Pazaru

Plemenitost i dobročinstvo ljudi u Novom Pazaru je lična karta sandžačkog šehera, a kada se pomisli da su svi načini humanosti već svima dobro poznati, novopazarska čaršija ponovo pokaže svoj neizmjerni humanitarni potencijal.

“Da Merjem prohoda” je akcija koju su u cilju pomoći maloj Merjem Nikšić pokrenuli mnogobrojne organizacije i pojedinci, te već više od četiri mjeseca zajedničkim snagama skupljaju sredstva koja su neophodna za terapije i konačno izlečenje.

U nastavku ove akcije, osmišljena je još jedna humana ideja pod imenom “Kafa za Merjem”, gdje su mnogobrojni restorani i kafići odlučili da u određenim višečasovnim terminima ove sedmice gostima pruže mogućnost da popiju kafu, ručaju ili jednostavno plate račun za nekog drugog, a sav prihod će uplatiti na račun za liječenje male Merjem.

Akciji se odazvao veliki broj ugostitelja, pa i onih koji se bave drugim delatnostima, te pozvali građane Novog Pazara da iskoriste ovu priliku u što većem broju i pomognu Merjem da prohoda.

Akciji “Kafa za Merjem”, ili kako je mnogi nazvaše “Humana kafa” se iz sata u sat pridružuje sve veći broj privrednika, koji su pokazali spremnost da dio svojih zarada udjele u humanitarne svrhe, a jedan dio novca biće doniran i za još dvije oboljele djevojčice iz Novog Pazaru, Nikolinu i Aminu.

Inače, Merjem boluje od cerebralne paralize od koje se liječi i već je imala hiruške intervencije koje, za sada, nisu dovoljne kako bi ova naša malena sugrađanka prohodala.

Roditelji su do prije 4 mjeseca sve troškove liječenja snosili sami i iscrpjeli sve resurse, pa su se obratili svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Merjem nastavila sa liječenjem, napredovala i jednog dana bila samostalna.

Sredstva od ukupno 290.000 eura su potrebna za liječenje, operativne zahvate u zemlji i inostranstvu, tretmane matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne i hipo terapije, terapije plivanjem, za defektološke i logopedske tretmane medicinsku opremu, lijekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Povezane vijesti