18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Još jedan preminuli pacijent, jučer 225 pregleda

Zvanične informacije od prethodnog dana pokazuju da se u Novom Pazaru i regiji i dalje povećava broj oboljelih od korone, kao i preminulih. Jučer je preminuo još jedan pacijent, a  novopazarskoj bolnici je 102 hospitalizovana pacijenta.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan ‪27. 8. 2021‬. godine bilo je 11 prijema pacijenata (Novi Pazar 7, Tutin 3, Sjenica 1), dok je troje pacijenata otpušteno sa bolničkog liječenja.

Šest pacijenata je na respiratoru, a tri na high-flow kiseoničkoj potpori.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 225 (140 prvih, 85 kontrolnih pregleda)

U Domu zdravlja urađeno je 138 laboratorijskih analiza, 127 RTG (snimaka), 94 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 36 pozitivno, kao i 58 PCR testova.

U OB Novi Pazar na Infektivnom odeljenju hospitalizovano je 42, Respiratornoj jedinici 7 i Grudnom odjeljenju 44 pacijenta.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 191 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: