Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Na bolničkom liječenju manje od 100 covid pacijenata

U Opštoj bolnici Novi Pazar nakon nekoliko mjeseci broj hospitalizovanih covid pacijnata je pao ispod 100. Prethodnog dana u toj zdravstvenoj ustanovi je od posljedica bolesti izavane infekcijom COVID-19 preminula jedna osoba iz Tutina.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 29. aprila 2021. bila su tri prijema (Novi Pazar 2, Tutin 1), a 11 pacijenta je otpušteno sa bolničkog liječenja.

Transportovanih nije bilo, troje bolesnih su bili na respiratorima , i troje na kisoničku potporu (high-flow).

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 117 pregleda. Urađeno je 95 laboratorijska analiza, 71 RTG (snimak), 51 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 18 bilo pozitivno, kao i 42 PCR testa.

U Opštoj bolnici od ukupno 99 covid bolesnika, na Infektivnom odjeljenju je bilo 22 hospitalizovanih, Grudnom odjeljenju 31, ORL 15, Respiratornoj jedinici 3 i Privremena bolnica Novopazarska banja 28 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 149 ljudi.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: