25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Od početka godine u Opštoj bonici Novi Pazar umrlo 150 ljudi

U Opštoj bolnici Novi Pazar je od početka godine, za četiri mjeseca, živote izgubilo 150 covid pacijenata, pokazuju zvanični izvještaji gradskog Štaba za vanredne situacije. Prethodnog dana u toj zdravstvenoj ustanovi je od posljedica bolesti izavane infekcijom COVID-19 preminula jedna osoba iz Novog Pazara.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 1. maja 2021. bilo je devet novih prijema (Novi Pazar 6, Tutin 1, Raška 2) i isto toliko otpusta pacijenata sa bolničkog liječenja.

Transportovanih nije bilo, pet bolesnih su bili na respiratorima , i troje na kisoničku potporu (high-flow).

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 139 pregleda. Urađeno su 73 laboratorijska analiza, 53 RTG (snimak), 34 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 12 bilo pozitivno, kao i 36 PCR testa.

U Opštoj bolnici od ukupno 99 covid bolesnika, na Infektivnom odjeljenju je bilo 22 hospitalizovanih, Grudnom odjeljenju 31, ORL 15, Respiratornoj jedinici 3 i Privremena bolnica Novopazarska banja 28 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 150 ljudi.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: