3 Oktobra, 2023
Aktuelno Društvo Sandžak

Prošlo mjesec dana od obdukcije, i dalje nepoznat uzrok smrti Muamera Zukorlića

Nakon mjesec dana od ekshumacije i obdukcije tijela rahmetli Muamera Zukorlića nadležni državni organi, a ni članovi porodice Zukorlić nisu saopštili rezultate obdukcije i razlog njegove smrti.

“Rezultati će biti gotovi za oko sedam do mjesec dana”, izjavio je za beogradske medije sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić rekavši i da je ekshumacija i obdukcija morala da se desi nakon što su državnim organima predali rezultate dvije nezavisne laborotarije u inostarnstvu na osnovu kojih je Zukorlić nije umro prirodnom smrću, već je otrovan i u njegovom tijelu su na]eni tragovi tekih metala.

Istrađni organi i Usame Zukorlić, se do zaključenja ovog teksta nije obraćao javnosti sa informacijom koja bi potvrdila ili negirala razloge za ekshumaciju i obdukciju tijela rahmetli muftije Zukorlića.

Istragu u vezi ovog slučaja vodi Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, a ekshumaciju i obdukciju, koju je sproveo međunarodni stručni tim sastavljen od obducenata sudskih medicina iz Srbije (Niš), Bosne i Hercegovine (Sarajevo) i Njemačke (Hamburg).

Podsjećamo da je nakon ekshumacije u selu Orlje, opština Tutin, gdje je na porodičnom groblju bio pokopan, tijelo Muamera Zukorlića premešteno i pokopano u haremu Altun alem džamije 6. maja, tačno šest mjeseci nakon njegove smrti.

Muamer Zukorlić je iznenada preminuo u 51. godini života, u pauzi predavanja, koje je 6. novembra 2021. godine držao, na Internavionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Tada je saopšteno da je imao srčani udar i da se liječio od kardiovaskularnih bolesti.

Foto: mesihat.org

Povezane vijesti

%d bloggers like this: