19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Preminuo pacijent iz Novog Pazara

U novopazarskoj bolnici prethodnog dana je od posljeica bolesti izazvane koronavirusom preminuo jedan pacijent iz Novog Pazara. Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je danas još 15 inficiranoh COVID-19 registrovao u Novom Pazaru.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan ‪26. oktobar 2021. je bilo deset novih prijema (Novi Pazar 1, Raška 7, Tutin 2) i sedam otpusta sa bolničkog liječenja.

Transportovanih pacijenata nije bilo, na respiratorima su bil 6, A na high-flow 2 pacijenta.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 180 (106 prvih, 74 kontrolna).

U Domu zdravlja urađeno je 98 laboratorijskih analiza, 68 RTG snimaka, 70 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 11 pozitivno, kao i 43 PCR testa.

U Opštoj bolnici prethodnog dana na Infektivnom odjeljenju je bilo 29, u Respiratornoj jedinici 6, Grudnom odjeljenju 21, ORL 21 i Novopazarskoj banji 17 pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 342 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: