Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: U bolnici umrlo sedmoro

Prethodnog dana u novopazarskoj bolnici je preminulo sedam covid pacijenata, na bolničko liječenje primljeno je još 20 oboljelih, dok je iz bolnice ootpušteno 25 lica.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP ‪28. septembra 2021‬. primljeno je 20 pacijenata (Novi Pazar 13, Raška 6, Sjenica 1), dok je bilo 25 otpusta.

Prema današnjem izvještaju živote su izgubila četiri pacijenta iz Novog Pazara, dva iz Tutina i jedan iz Raške.Transportovan je jedan pacijent, na respiratorima je bilo pet, a na high-flow devet hospitalizovanih.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar  bio je 279 (110 prvih, 169 kontrolnih pregleda).

U Domu zdravlja urađeno je 159 laboratorijskih analiza, 109 RTG snimaka, 93 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 93 od čega je 20 pozitivno, kao i 71 PCR testa.

Od ukupno 152 hospitalizovanih pacijenata Infektivno odjeljenje je brojalo 39, Respiratorna jedinica 5, Grudno odjeljenjenje 30, ORL 20, Novopazarska banja 30 i Interno odjeljenje 28.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je danas regstrovao još 25 inficiranih u Novom Pazaru.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 289 osobe.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: