26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Znatno manje hospitalizovanih i inficiranih, preminuo još jedan pacijent iz Sjenice

U Novom Pazaru jučer je na bolničko liječenje primljeno šest covid pacijenata, a prema posljednjim podacima broj hospitalizovanih opao je na 106. Preminula je jedna osoba  iz Sjenice. Danas registrovano samo 14 inficiranih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 27. aprila 2021. primljeno je 6 novih pacijenata iz Novog Pazara , a sa liječenja je otpušteno 17 pacijenata.

Prema zvaničnom izvještaju premino je jedan covid pacijent iz Sjenice.

Dva lica su na respiratoru, dok je pet priključe o na high-flow uređaju, a transportovanih bolesnika nije bilo.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 193 ( 70 prvih i 123 kontrolna pregleda). U Domu zdravlja urađena je 104 laboratorijska analiza , 82 RTG snimka, 67 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 13 pozitivno, kao i 66 PCR testova.

U Opštoj bolnici Novi Pazar, na Infektivnom odjeljenju je smješteno 24, Grudnom odjeljenju 21, ORL 14 i Respiratornoj jedinici 3 bolnička pacijenta.

Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, ima 51 pacijenta.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar danas je u Novom Pazaru registrovao još 14 inficiranih, što je znatno manje u jednom danu za period od početka godine.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 144 osobe.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: