24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Pola miliona građana se prijavilo za sto eura u toku prva tri sata

U toku prva tri sata pola miliona građana Republike Srbije se prijavilo za isplatu novčane pomoći u iznosu od 100 evra preko portala Uprave za trezor, na veb adresi idp.trezor.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo finansija

Podsećaju da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoljetni državljani Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Republici Srbiji.
“Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne”, navodi se u saopštenju.

U petak 15. maja će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt – centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

Podsećaju da je u cilju podrške svojim građanima u vremenima krize izazvane epidemijom novog virusa Covid-19, Vlada Republike Srbije donijla je odluku da svim punoljetnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 eura u dinarskoj protivvrijednosti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: