19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru:Jedan preminuli, na bolničkom liječenju ukupno 30 covid pacijenata

Prethodnog dana preminuo je jedan covid pacijent iz Novog Pazara, dok se broj lica na respiratorima, u odnosu na prethodni dan, sa osam smanjio  na četiri.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 28. maja 2021. je bilo pet novih prijema 3 (Novi Pazar 1, Sjenica 2) i 7 otpusta sa bolničkog liječenja.

Kako je navedeno u izvještaju, pored 4 lica na respiratorima, high-flow trenutno koristi 1 pacijent, a transportovanih jučer nije bilo.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 100 ( 40 prvih i 60 kontrolni pregled)

U Domu zdravlja urađene su 56 laboratorijske analize, 35 RTG snimaka, 33 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 2 pozitivno, kao i 36 PCR testova.

Od ukupno 35 hospitalizovanih pacijenata u OB Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je bilo 23 i na Respiratornoj jedinici 7 pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 169 osoba.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: