26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Pazarski atletičari iz Ulcinja kreću po medalje

Atletičari Novog Pazara nalaze se u svojoj staroj bazi Ulcinju, gdje obavljaju pripreme za narednu sezonu takmičenja na domaćoj i medjunarodnoj sceni.

Od 5. do 20. januara puleni najboljeg novopazarskog trenera Rifata Ziljkića bruse formu na jadranskoj obali, a ukupno 23 člana ovog kluba imaju vrhunske uslove za boravak i treniranje u Crnoj Gori.

Predvodjeni trenerskim dvojcem Rifat i Ermin Ziljkić, atletičari Novog Pazara dva puta dnevno obavljaju naporne, ali i zanimljive treninge, a svi imaju jedan cilj-osvojiti više medalja u ovoj nego u prethodnoj godini u kojoj su pronijeli slavu sandžačke prijestolnice širom zemlje i svijeta.

Atletske šampionke Saima Murić i Mejra Mehmedović, uz ostale mlade nade koje bespogovorno izvršavaju sve zadatke svojih učitelja imaju, pored treninga, i dosta vremena za druženje i zabavu, koje na najbolji način upotpunjuje njihov petnaestodnevni boravak na moru.

Za Evropsku juniorsku olimpijadu (EYOF) koja se održava u Slovačkoj tokom leta, Saima i Mejra tempiraju formu pažljivo i stručno pripremljenim treninzima, dok ostali sandžački atletičari najviše nade, pored drugih takmičenja, polaže na osvajanje što više medalja na predstojećem Prvenstvu Srbije u dvorani.

Novopazarsku ekspediciju u Ulcinju čini još i četvorka naslednika iz porodice Ziljkić, Davud, Adem, Kabir i Džabir, brat i sestra Hamza i Ajša Zukorlić, Lenka Nikolic, Nerma Čebović, Teodora Simović, Aldin Ćatovic, te Belma Kolašinac i Medina Bogućanin.

Pored njih tu je još i talentovana mladjarija Saida Mušović, Aiša Tahirović, sestre Medina i Lejla Mekić, Samed Hadzić, Nikola Miailović, Jahija Zukorlić i Kaid Koca.

“Imamo uslove koji su potrebni da se forma naših atletičara dovede do maksimuma, obzirom da će svi koji se ovde pripremaju imati veliki broj takmičenja na kojima očekujemo i najbolje rezultate”, izjavio je za Snews Rešad Mušović, koji koordinira pripremama i ujedno asistira Ziljkićima u radu sa mladjim selekcijama.

Mušović je naveo da je ekspedicija iz Novog Pazara smještena u vili Edita, a da većinu svojih treninga obavljaju na području Velike plaže u Ulcinju.

Kako je saopštio, Elzan Bibić svoje pripreme trenutno obavlja u dvorani u Beogradu, jer ga početkom marta očekuje Seniorsko prvenstvo svijeta koje će se održati upravo u glavnom gradu Srbije.

“Pored atletičara iz Sandžaka, sa Rifatom Ziljkićem trenira najbolja atletičarka Crne Gore i dvostruka učesnica olimpijskih igara i višestruka rekorderka ove zemlje, Sladjana Pejović”, kazao je Mušović.

Svi atletičari su zdravi i nema povreda, te pripreme za ovu sezonu teku u najboljem redu, poručio je na kraju razgovora neumorni sportski radnik Rešad Mušović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: