Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Nastavljena pojačana kontrola saobraćaja na svim putnim pravcima, učestvuju i “presretači”

Ministarstvo unutrašnih poslova Srbije je saopštilo da će saobraćajna policija nastaviti akciju pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u zemlji.

U pojačanoj kontroli saobraćaja učestvuju i civilna vozila “presretači”, a takvih je i na području PU Novi Pazar, nezvanično saznaje SNews

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 31. decembra do 9. januara ove godine, otkriven je najveći broj saobraćajnih prekršaja u vrijeme praznika u posljednjih pet godina, a tokom decembra 2021. godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je 59 osoba, 16 više nego u istom periodu 2020. godine.

U akciji pojačane kontrole saobraćaja, tokom praznika, policija je otkrila ukupno 31.828 prekršaja, što je čak 84 odsto više u odnosu na praznični period prošle godine, saopštio je MUP Srbije.

Iz saobraćaja su zbog vožnje pod dejstvom alkohola islјučena 2.043 vozača, od kojih je 445 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Takođe, u službenim prostorijama zadržano je i 87 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija sankcionisala je čak 15.574 vozača zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano 5.367 vozača, odnosno putnika u vozilima.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd – 3.510,

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju je na učesnike u saobraćaju, posebno mlade vozače, da poštuju saobraćajne propise, da budu oprezni i odgovorni, jer ćemo samo tako izbjeći tragedije.

Od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 15 lјudi. Decembra prošle godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je 59 lјudi, od kojih je 14 mladih, samo u dvije saobraćajne nezgode stradalo je sedmoro mladih koji su imali između 14 i 23 godine.

 

Foto: https://www.facebook.com/srbijamup

Povezane vijesti

%d bloggers like this: