20 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Regija Sandžak

Pećanin: Zukorlić bio agent velikosrpske politike, maligno djelovao u Bosni, Sandžaku i Crnoj Gori (VIDEO)

Poznati novinar, osnivač i nekadašnji urednik sarajevskog magazina “Dani”, Senad Pećanin je, gostujući u Centralnom dnevniku FACE televizije, izjavio da je Muamer Zukorlić bio agent velikosrpske politike Aleksandra Vučića.

Pećanin je gostujući kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku iznio tvrdnju da je nedavno preminuli bivši muftija i političar Muamer Zukorlić maligno djelovao na prostorima ovog regiona.

“Bivši muftija Zukorlić je u potpunosti bio agent velikosrpske i velikodržavne politike Aleksandra Vučića. On je maligno djelovao u Bosni, Sandžaku i Crnoj Gori”, ocjenio je Pećanin i dodao da je Zukorlić tako čak djelovao i u Sjevernoj Makedoniji na nedavnim izborima.

Rahmetli Zukorlić je krajem oktobra 2021. godine bio gost u emisiji “Hej Sloveni” Senada Pećanina u kojoj je glavna tema je bila posjeta Mustafe Cerića inauguraciji Ramzana Kadirova u Čečeniji, nakon što je započeo četvrti predsjednički mandat u toj Ruskoj republici.

Tom prilikom Mustafa Cerić je izjavio da : “Evropska unija treba primijeniti ruski model uređenja Čečenije, prema Bosni i Hercegovini” i ta izjava je bila razlog polemike u pomenutoj emisiji Senada Pećanina i Muamera Zukorlića.

Očito da nije prazno narodsko predviđanje u Sandžaku, da je Muamer Zukorlić “Srpski Ramzan Kadirov”, prenijeli su tada sarajevski mediji.

Također, Zukorliću je jasno ukazano na njegovo štetno djelovanje u Crnoj Gori, iz razloga što je na posljednjim parlamentarnim izborima podržao vojvodu Mandića protiv Mila Đukanovića, što je uticalo na pobjedu pročetničkih snaga i na posljedice takvog poteza nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, gdje su Bošnjaci zastrašivani, premlaćivani, diskriminisani…

Foto:PrtSc/facetv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: