20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Plavi preokretom do pobjede protiv Javora

U prekrasnom ambijentu i meču sa pregršt prilika i golova Novi Pazar je pred oko 3.500 gledalaca prekinuo neugodnu tradiciju od sedam uzastopnih poraza protiv Javora iz Ivanjice i sasvim zasluženo ga savladao sa 3:1.

Preokret koji su napravili momci u plavim dresovima pokazao je da je sastav Sandžačkog superligaša dorastao utakmicama u kojima ima imperativ pobjede, kao što je to večeras bio slučaj kada su nakon prvog poluvremena gubili sa 1:0 od tradicionalno neugodnih komšija iz Ivanjice.

Gosti su prvi došli do vodjstva kada je u 21. minutu Rubežić nasmotreno naletio na jednu loptu i smjestio je u svoju mrežu, a tim rezultatom se i završio prvi dio meča, iako su Plavi sve vrijeme stvarali šanse.

U drugom poluvremenu Plavi su dodali gas i nakon jednog centaršuta Joksimovića u 52. minutu Majdevac je udarcem glavom sa nekih 11 metara smjestio loptu u gornji lijevi ugao nemoćnog golmana gostiju.

Samo dva minuta kasnije Joksimović se našao u ulozi strelca, kada je nakon kornera zahvatio loptu glavom i preciznim udarcem u malu mrežicu doveo plave do prednosti od 2:1.

Nastavili su momci iz Sandžaka i dalje da kidišu prema golu Javora, a nakon jesne polukontre Majdevac je prihvatio loptu i preciznim udarcem po zemlji savladao nemoćnog vratara gostiju i postavio konačnih 3:1 za Novi Pazar.

Ova utakmica 18. kola bila je pretposlednja u jesenjem dijelu prvenstva, a Novi Pazar na petom mjestu na tabeli sa 31 bodom ide na megdan Partizanu narednog vikenda.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: