18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

U Srbiji počela “buka protiv diktature“ (VIDEO)

Pozivu inicijative „Ne davimo Beograd“ da večeras nakon aplauza za medicinske radnike i druge koji moraju da rade tokom vanrednog stanja naprave „buku protiv diktature“, sudeći prema svedočenjima sugrađana, odazvao se u nekim delovima grada veliki broj ljudi, objavljeno je na portalu lista Danas.

Kako kažu čitaoci Danasa iz pojedinih dijelova Beograda, buka protiv diktature, akcija koja se odigrala u periodu od 20.05 do 20.10 sati, bila je čak glasnija od aplauza u 20 sati, a ponegdje je trajala i duže od predviđenih pet minuta.

Građani su sa prozora i terasa lupali šerpama, zviždali, puštali muziku i dobacivali razne parole protiv vlasti, a u pojedinim dijelovima čule su se i petarde.

U Vojislava Ilića u Beogradu, prema rečima naše reporterke, veliki broj građana je pravio buku posle aplauza, ali je većina ugasila svetla kako se ne bi videli.

U novobeogradskim blokovima kažu da je skoro pa podsjećalo na atmosferu sa kraja devedesetih godina u Beogradu, a slično je, kako stižu izvještaji naših novinara i čitalaca, bilo i u Sarajevskoj, Hadžipopovcu, Profesorskoj koloniji, Vračaru, Neimaru, Učiteljskom naselju, Ustaničkoj, Zvezdari…

“Posledice otimanja države od građana, uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, su enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana. Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa kriminalnom političkom elitom koja nam je okupirala i otela državu”, navedeno je u pozivu za ovaj vid protesta.

Na društvenim mrežama objavčen je veliki broj snimaka ljudi koji na svoj način izražavaju protest. Pored Beograd protest pravljenjem buke održali su i građani iz svoji stanova u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu…

Izvor: https://www.danas.rs/politika/u-mnogim-delovima-buka-protiv-diktature-glasnija-od-aplauza/

Povezane vijesti

%d bloggers like this: