29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Počela javna rasprava o nacrtu Plana održivog razvoja grada Novog Pazara 2021-2030

Grad Novi Pazar započeo je proces javne rasprave o nacrtu Plana održivog razvoja Grada.

Javna rasprava o Nacrtu Plana održivog razvoja Grada Novog Pazara za period od 2021. do 2030. trajaće do 22. oktobra. 2021. godine, a na internet prezentaciji Grada Novog Pazara postavljen je baner Javna rasprava.

Nacrt dokumenta sadrži 17 različitih modula (programa) i to: Stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje, Komunalne djelatnosti, Lokalni ekonomski razvoj, Turizam, Poljoprivreda i ruralni razvoj, Zaštita životne sredine, Organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, Predškolsko obrazovanje i vaspitanje, Osnovno obrazovanje i vaspitanje, Srednje obrazovanje i vaspitanje, Socijalna i dječja zaštita, Zdravstvena zaštita, Razvoj kulture i informisanja, Razvoj sporta i omladine, Opšte usluge lokalne samouprave, Bezbjednost i zaštita građana, Dijaspora i međunarodna saradnja, Politički sistem lokalne samouprave, Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije.

Dani prezentacije i gostovanja modula-za televiziju

Iz gradske uprave Novog Pazara je objavljena i lista Javnih prezentacija svakog modula pojedinačno, koje će se održavati navedenog datuma, od 11 do 13 sati, u Svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: