28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

„Bože pravde” preporučena i studentima: Poštovanje prema državi i svojoj naciji, da razvijaju osjećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici

Srbijansko Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je svim visokoškolskim ustanovama, na pijredlog SKONUS-a, da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije „Bože pravde”.

“Na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osjećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici”, navodi se u preporuci.

Kako se navodi temelji budućnosti Srbije i njenog društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima.

“Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj mjeri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrijednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice”, ukazuju iz tog Mnistarstva .

Pojašnjava se da intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pjevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije svim studentima i profesorima želi uspejšan početak akademske 2021/2022. godine.

 

 

Foto: SNews, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: