19 Aprila, 2024
Aktuelno Tutin

Na području tutinske opštine prohodni svi putni pravci, snijeg poremetio snabdjevanje električnom energijom

Snijeg koji je već dva dana pada, poremetio  je uredno snabdjevanje električnom energijom na području tutinske opštine. Uprkos intenzivnim snježnim padavinama na području tutinske opštine putevi su prohodni uz obavezu upotrebu zimske opreme.Intenzivno se radi na čišćenju saobraćajnica i putnih pravaca na seoskom području.

Iz lokalne samouprave Tutina su saopštili da se zbog snijega koji od četvrtka uveče, uz povremene prekide, pada na području tutinske opštine.

U petak putevi su očišćeni od snijega i omogućeno je odvijanje saobraćaja uz poteškoće na pojedinim dionicama.

Ekipe AD Novi Pazar puta i operateri koje je lokalna samouprava angažovala radili su i juče na čišćenju snijega.

Snijeg i večeras nastavlja da pada, a nadležni ističu da će po potrebi biti angažovane ekipe i mehanizacija na čišćenju i obezbjeđivanju prohodnosti svih puteva na području tutinske opštine.

Kako je potvrđenoeElektrosnabdijevanje je trenutno uredno, a struje trenutno nema jedino u jednom zaseoku Dolova.

Koordinator za održavanje puteva na teritoriji opštine Tutin, Samir Bakić, rekao je da je opština Tutin u mjesecu oktobru završila javni poziv i sve neophodno za zimsko održavanje puteva, te da su operateri koji su zaduženi za čišćenje na terenu, po potrebi.

Građani Gornje i Donje Pešteri u proteklom periodu su tri dana bili bez električne energije, postavljajući pitanje zbog čega se to dešava.

“Struju smo dobili, odgovor nismo”, poručili su Pešterci nadležnima u EPS-u.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: