19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Počela sjednica lokalnog parlamenta Tutina, formirana nova skupštinska većina

U Tutinu se, nakon pauze duže od tri mjeseca, danas održava sjednica lokalnog parlamenta.

Sjednici prisustvuju 24 odbornika nakon što je dogovorena nova skupštinska većina koju će pored odbornika SDA Sandžaka i Sandžačke demokratske partije činiti i odbornici grupe građana ”Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu” Bajra Gegića. U opoziciji su ostali odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i ne prisustvuju ovoj sjednici.

“Dogovorena je nova skupštinska većina sa SDP-om, a oni su u tom dogovoru sa GG Bajra Gegića. Danas je na sjednici prisutno 24 odbornika”, rekao je izvor iz SDA Sandžaka u Tutinu.

Na dnevnom redu 14. sjednice Skupštine opštine Tutin našlo se osam tačaka dnevnog reda, među kojima i usvajanje zapisnika sa 12. i 13. sjednice, razrješenju i imenovanju članova Opštinskog vijeća, prestanku mandadata odbornika Haruna Preljevića i verifikaciji mandata odbornika Edina Demića.

U predloženom dnevom redu, kao dopuska tačka našlo se i usvajanje Izvještaja o izvršenju opštinskog budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u 2022. godini, te prosječne cijene kvadrtanog metra nepokretnosti radi utvrđivanja poreza za ovu godinu i davanja saglasnosti na Plan i program rada Regionalne turističke organizacije Sandžaka.

Prethodnuu većina bila je sastavljena od 18 odbornika SDA Sandžaka, dva odbornika SDP-a i jednog odborika SNS-a.

SDP je još prije šest mjeseci saopštila da je većina u Skuopštini opštine Tutina izgubljena i da je formirana zajednička odbornička grupa od sedam odbornika, koju čine predstavnici Sandžačke demokratske partije i grupe građana ”Sandžak u srcu, Tutin na prvom mestu” Bajra Gegića.

Od ukupno 37 odborničkih mjesta Skupštine opštine Tutin SDA Sandžaka ima 18, Stranka pravde i pomirenja (SPP) 10, GG ”Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu” 5, Sandžačka demokratska partija (SDP) 2 i Srpska napredna stranka (SNS) jednog odbornika

Povezane vijesti

%d bloggers like this: