Aktuelno Društvo Srbija

Pojačana kontrola saobraćaja, akcija „Speed Marathon“, učestvuju i presretači

U periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmjerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će, kako navode iz MUP-a Republike Srbije, svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za mjerenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za mjerenje brzine u vozilima bez obilježja policije („presretačima“), dok će na autoputevima biti mjerena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napominje se da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u srijedu, 01. maja, u vremenu od 00,00 do 24,00 sata, realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti mjerena neprekidno u trajanju od 24 sata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbijednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Prijedlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Prijedloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srijede, 24. aprila 2024. godine.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: