27 Aprila, 2024
Auto Foto Sjenica Zanimljivosti Život

“Pola od Golfa 2” (FOTO)

Ovo na fotografiji je posebna verzija popularne “dvojke”. Tačnije “Pola od Golf 2”, dvosjed konstruisan za lokalne potrebe od modela Volkswagen Golf II, inače jedan je od najpopularnijih njemačkih limuzina na našim prostorima.

Po opisu Wikipedie to je putnički automobil kompaktne klase njemačkog brenda koji je proizveden u više od 6,3 miliona primjeraka između avgusta 1983. i decembra 1992. godine.

Za razliku od ove “verzije” zabilježene na ulazu u Sjenicu, bez tablica i sa “kaskaderima”, izgled je sličan kao kod njegovog prethodnika sa karakterističnim okruglim farovima i širokim C-stubom, dok je poprečni presjek nešto veći.

Inače od 1986. godine za ovaj “narodni automobil” uvedeni su novi benzinski motori i više turbo dizel motora. Pored toga, ponuđene su razne dodatne opreme; centralna brava, servo volan, grijejači sjedišta i pogon na sva četiri točka (golf sinhro).

Možda inžinjerima i konstruktorima popularnog Volkswagena nova verzija “Pola Golfa 2”, bez zadnjeg vetrobranskog stakla doduše, bude ideja za restajling dvojke te pokretanje ponovne proizvodnje. Ko zna šta sve ljudima može da padne na pamet?

Povezane vijesti

%d bloggers like this: