26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Policija identifikovala i pronašla osumnjičenog za prijetnje uredniku portala A1

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru su, po nalogu nadležnog tužilaštva u ovom gradu, podnijeli krivičnu prijavu protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Sumnja se da je on 15. novembra, ove godine, putem društvene mreže „Viber“ poslao poruku preteće sadržine novinaru i uredniku portala A1, Enesu Radetincu.

“Efikasnom akcijom, policija je identifikovala i pronašla osumnjičenog”, saopšteno je večeras iz PU Novi Pazar.

Protiv njega je, po nalogu nadležnog tužioca, podnijeta i krivična prijava za lažno prijavljivanje jer je, sa jednog broja telefona na drugi, sebi poslao poruke prijeteće sadržine, a zatim slučaj prijavio policiji.

Kako SNews saznaje osumnjičeni je poruke prijetće sadržine novinaru i sebi slao predstavljajući se imenom svog šuraka.

Urednik portala A1 Enes Radetinac je pozdravio efikasan rad tužilaštva i policije i izrazio očekivanje da će onaj koji je uputio prijetnje biti sakcionisam.

“Pozitivno sam iznenažen, drago mi je što su tužilaštvo i policija idntifikovali i pronašli osumnjičenog. To bi trebalo da bude poruka da će svako zbog napada na novinare biti procesuiran i odgovarati pred sudom”, rekao je Radetinac za SNews.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: