28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Policija Kosova: U manastiru Banjska zaplijenjena velika količina naoružanja i vojne opreme, uhapšena dva napadača i četiri osumnjičena lica

Policija Kosova je saopštila da je u Banjskoj i u manastiru u tom selu zaplijenejna velika količina naoružanja i vojne opreme, da je u večernjim satima intenzitet napada na policijske službenike smanjen, ali da je sigurnosna situacija na sjeveru zemlje i dalje napeta.

Policijske jedinice su prilikom pretresa na pojedinim lokacijama, stambenim objektim koje je korističa teroristička grupa koristila za blokiranje puteva pronašla vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj.

Na temelju informacija s terena, do sada su ubijena tri, a uhapšena dva napadača i četiri osumnjičena. Kod njih pronađeni u ilegalnom posjedu uređaji za radio komunikaciju, a za koje se sumnja da su povezani s terorističkom skupinom, navedeno je u saopštenju.

Prema prvim informacijama pronađeno je na desetine komada razlnog oružja, na stotine komada municije različitih kalibara, uniforme i logističke opreme, uključujući vojno oružje teškog kalibra poput granata, pištolja, strojnica, kalašnjikova itd.

Kosovska policija, po nalogu tužioca Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo, u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om, ušla je u dodatne objekte manastira Banjska, radi obavljanja službenih dužnosti.

Premijer Kosova Albin Kurti večeras je odao počast poginulom policjacuAfrima Bunjakua i obišao njegovu porodicu.

Kurti je kasno večeras na društvenim mrežama naveo da je Policija Kosova u operaciji protiv naoružanih terorista zaplijenila veliku količinu oružja i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo.

“Naša policija ostaje u bliskoj saradnji sa KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u toku”, poručio je Kurti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: