Aktuelno Društvo Regija

Policija Kosova: Ubijena tri napadača, jedan uhapšen

Policija Kosova je potvrdila danas poslijepodne da su neutralisana trojica i uhapšem jedan napadač kod manastira Banjska, u istoimenom selu na sjeveru Kosova.

Kosovski mediji su objavili i fotografije likvidiranih lica za koje navode da su srpski teroristi.

Uhapšena su i četvorica osumnjičenih kod kojih su pronađeni radio aparati, kao zaplijena značajne količine oružja, municije i razne opreme, prenosi klankosova.tv.

“Na području sela Banjska i dalje je zategnuta sigurnosna situacija, napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju se istim intenzitetom u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa.

Policijske akcije sprovode se prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi.

Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmjene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača.

Kao rezultat napada, službenik policije KP zadobio je uglavnom lakše povrede”, navode iz kosovske poliije

Tokom policijskih akcija na stambenoj lokaciji koju su napadači koristili pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra.

Također, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četiri osumnjičena lica kod kojih je zatečeno nedozvoljeno držanje radio aparata, za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, protiv čega će biti preduzete sve dalje radnje. u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Dosadašnje službene informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme.

Policija Kosova nastavlja da poziva kriminalne grupe da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte sigurnosti.

Uviđaj i uviđaj lica mjesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, uključujući Policijski inspektorat Kosova.

Musliu: Ubijeno osam terorista, u manastiru Banjska se nalaze i Rusi

Agim Musliu iz Instituta za proučavanje hibridnih pretnji OCTOPUS rekao je da je broj ubijenih terorista, koji su bili zatvoreni u manastiru Banjska u Zvečanu, dostigao osam.

U međuvremenu, Musliu iz OCTOPUS-a je rekao da se u manastiru nalaze Rusi, zajedno sa #srpskim teroristima na sjeveru Kosova.

Podsećamo, u ranim jutarnjim satima jedan pripadnik Policije Kosova je poginuo, a drugi je povrijeđen.

Prisustvo naoružanih i maskiranih lica u manastiru Banjskau htnom saopštenju potvrdila je SPC – Eparhija raško-prizrenksa.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: