25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Poraz plavih od Radnika, Uprava kluba saopštila da će razmisliti o igranju baraža

Pod velikim imperativom pobjede i opterećeni vanfudbalskim dješavanjima fudbaleri Novog Pazara nisu uspjeli da se izbore sa iskusnom ekipom Radnika iz Surdulice koja je danas pred 4.000 gledalaca odnijela sva tri boda sa CaizCoin arene.

Ovaj poraz od 1:0 udaljio je plave momke od sigurnog opstanka u ligi, te će, kako sada stvari stoje, kroz baraž pokušati da zadrže superligaški status.

Iako je Radnik  već uveliko obezbijedio opstanak kroz play aut doigravanje, danas su pred novopazarskom publikom pokazali da su došli da pobjede i taj svoj cilj su ostvarili.

Na drugoj strani, Novi Pazar nije uspio da probije odbrambeni bedem do gola gostiju i pored veće terenske inicijative, šansi i čak penala u prvom poluvremenu koji u 23. minutu nije uspio da iskoristi danas veoma raspoloženi napadač Bojan Čečarić.

Surduličani su došli do bodova golom Milovanovića u 15. minuta, te su taj rezultat iskusno čuvali do kraja meča, iako je Novi Pazar stvario veliki broj šansi, ali bez rezultata.

– FK Novi Pazar: Nikad nismo imali gori tretman u Savezu, razmilićemo o baražu

Odmah nakon utakmice Upravni odbor sandžačkog superligaša je saopštio da će razmisliti da li će uopšte igrati u baražu za opstanak u Super ligi Srbije.

“Medijska i svaka druga kampanja, koja je vođena protiv Fudbalskog kluba Novi Pazar, konačno je za njene kreatore urodila plodom, jer će naš klub morati kroz baraž da se bori za opstanak u Super ligi”, istakli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, utakmica sa Radnikom, koju je Novi Pazar danas izgubio, pokazala je svu besmislenost optužbi na njihov račun da je ishod tog meča manje-više unaprijed poznat.

“Pretposlednje kolo ogolilo je neregularnost prvenstava u Srbiji i to od strane onih koji sve vreme optužuju Novi Pazar. Svi rezultati plej auta mogli su se predvideti, jedino je Novi Pazar igrao pošteno i Radnik je pobedio u našem međusobnom duelu”, poručuju oni.

Izražavajući uvjeravanje da su srećni svi u Fudbalskom savezu Srbije i klubovima zbog toga što će Novi Pazar igrati u baražu, Upravni odbor je upoznao javnost da će na sjednici koja će biti održana naredne sedmice donijeti odluku da li će uopšte igrati baraž, jer je jasno da se Novi Pazar tretira kao nepoželjan element u superligaškom društvu.

“Cijelo prvenstvo se borimo sami protiv svih, sa brutalnom kampanjom medija, javnosti i klubova protiv Fudbalskog kluba Novi Pazar. Nikada, za poslednjih nekoliko decenija, Novi Pazar nije imao gori tretman u savezu, nego što ima sada”, zaključuju u saopštenju.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: