7 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Prijava mladih za novih 100 eura počela danas

Od danas je u Srbiji počela prijava mladih od 16 do 29 godina za novih 100 eura, a preko portala Uprave za trezor – idp.trezor.gov.rs.

„U prvom krugu je novac dobilo 1.059.425 mladih, a u ponoć je krenula prijava za drugi krug pomoći od 100 eura, ali samo za one koji se do sada nisu prijavili. Ovaj proces prijave biće otvoren do 31. maja, a proces je isti kao i ranije, potrebno je unijeti broj lične karte, jedinstveni matični broj i izabrati banku u kojoj želite da vam se uplati novac. Dakle, riječ je o efikasnom i jednostavnom načinu prijave“, izjavio je Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, gostujući na RTS-u.

On je istakao da je ovo još jedno od obećanja koje je država dala i ispunjava ga, napomenuvši da je to važno zbog poverenja građana prema Vladi, kao i zbog kredibiliteta države i budzeta.

Potvrdio je mladima koji se sada prijave, ali i za one koji su se prijavili u prvom krugu, novac uplatiti 1, 2. i 3. juna.

Za prvi krug pomoći mladima iz budzeta je izdvojeno 12,5 milijardi dinara, a ministar Mali očekuje da će sada biti izdvojeno nešto više novca, između 12,5 i 13 milijardi dinara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: