19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Novi Pazar

Poskupljuje taksi prevoz u Novom Pazaru

Prijedlogom odluke o cijenama elemenata taksi tarife za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada Novi Pazara, o kojem će se u ponedjeljak izjašnjavati lokalni parlament, očekuje se da znatno poskupi vožnja taksijem u ovom gradu.

Na osnovu prijedloga te odluka, a u koji je SNews imao uvid, start taksija će se umjesto dosadašnjih 50, naplaćivati 100 dinara.

Po pređenom kilometru taksisti će za desetak dana, nakon objave u Službenom glasniku Grada, naplaćivati 80 dinara.

Najmanja tarfifa po pređenom kilomteru u Novom Pazaru do sada je bila 60 dinara.

Taksisti će, na osnovu predloženih cijena, za svaki sat čekanja naplaćivati 500 dinara, a dolazak na adresu po pozivu će i dalje biti besplatan.

Nove cijene se odnose na radne dane i subotu u periodu od 06 do 22 sata.

Povećanje cijena taksi prevoza je zatražilo Taxi udruženje Novog Pazara, a Gradsko vijeće je ovaj zaključak usvojilo 2. novembra.

Cijene usluga auto-taksi prevoza u Novom Pazaru nisu mijenjaane od 2014. godine.

“U odnosu na gradove u okruženju i centralnoj Srbiji u Novom Pazaru je taksi prevoz bio najjeftiniji. Poseban problem nam predstavljaju divlji taksisiti koji ima oko dvije stotine”, rekao je za SNews vlasnik jedne taksi firme u Novom Pazaru.

Ukazuje da cijene taksi prevoza u suštini nisu mijenjane duže od deset godina, a u međuvremenu gorivo, dijelovi za vozila i ostali troškovi su znatno poskupeli.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: