26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Potvrđeno pisanje SNews-a: Usame Zukorlić dobio funkciju u Beogradu, imenovan za zamjenika predsjednika RIK-a

Usame Zukorlić, sin lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i potpredsjednika srbijanskog parlamenta imenovan je danas za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije (RIK).

U nastavku Četvrte sjednica Drugog redovnog zaskedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini poslanici vladajuće većine usvojili su danas Odluku kojom se Usame Zukorlić, diplomirani pravnik, imenuje za zamjenika predsednika Republičke izborne komisije (RIK).

Ova odluka je usvojena nakon prijedloga o dopuni Odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, koju je ispred Stranke pravde i pomirenja podnio narodni poslanik Samir Tandir.

Tokom sjednice parlamenta nije bilo riječi o kandidatima, na šta je reagovala poslanica iz grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ Selma Kučević.

“Ona je rekla je da je dogovor bio da zamjenik predsednika RIK-a bude iz njihovih redova, kao jedine opozicione grupe, i da će o svemu upoznati posrednike Evropskog parlamenta”, prenio je Radio stoplus.

Nakon što je SNews 11. oktobra ove godine najavio da Usame “junior Zukorlić” dobija funkciju u Beogradu, jedan divlji portal blizak toj stranci i Islmskoj zajednici u Srbiji je prenio izjavu Usame Zukorlića u kojoj je, između ostalog, naveo da, što se tiče onih koji govorkaju o nepotizmu, valjda bi se trebali obradovati da dobije ovo zaduženje, jer time gubi pravo da bude kandidat na bilo kojim izbornim listama na predstojećim izborima.

“Istovremeno ovo nije nikakvo radno mjesto. Ne selim se u Beograd. RIK se sastaje povremeno, dok svoj rad intenzivira za izbore”, naveo je u toj izjavi Usame Zukorlić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: