Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dva pacijenta izgubila borbu sa koronom, dvocifren broj prijema

U Opštoj bolnici Novi Pazar od posljedica bolesti izazvane koronavirusom u posljednja 24 sata preminula su dva pacijenta, na bolničko liječenje primljeno je 11, a na kućno liječenje otpušteno je 5 covid pacijenata, pokazuje današnji izvještaj iz lokalne saouprave.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan ‪3. 11. 2021‬. je bilo 11 novih prijema (Novi Pazar 8, Raška 2, Ivanjica 1).

Preminula dva pacijenta su iz Raške i Tutina, na respiratoru je sedam oboljelih, na high-flow dva, transporta nije bilo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je obavljeno ukupno 156 pregleda (73 prvi, 83 kontrolna).

U Domu zdravlja urađeno je brzih antigenskih testova iz brisa nosa 67, od čega je 12 pozitivno.

Od ukupno 73 hospitalizovana pacijenta, na odjeljenjima Opšten bolnice se nalazi 52 pacijent, dok je Novopazarskoj banji zbrinuto 22 osobe, stoji u današnjem izvještaju Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 356 osobe.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: