Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Zbog sumnjivog klađenja FK Novi Pazar kažnjen sa deset miliona dinara i uslovnom kaznom od minus šest bodova

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Novi Pazar sa deset miliona dinara i uslovnom kaznom od minus šest bodova, u naredne dvije godine, objavio je Sportklub.

Sa sumnjvog meča Radnika i Novog Pazara, foto: FK Radnik

Kako se navodi Novopazarci su kažnjeni poslije dojave UEFA o sumnjivim dešavanjima na meču 30. superligaškog kola, sa surduličkim Radnikom (0:2), čime je, na osnovu povjerljivog dokumenta UEFA, potvrđeno pisanje SNews-a.

Prema Odluci koju je donijela Disciplinska komisija FSS na sjednici u četvrtak novčana globa ima efektivno dejstvo.

Kazna o oduzimanju šest bodova biće aktivirana u naredne dvije godine, ukoliko Novi Pazar ponovo bude pod istragom UEFA.

Članovi prvostepenog organa, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić, reagovali su na bazi prve informacije od UEFA. Nisu se bavili subjektivnom odgovornošću, već su odluku donijeli oslanjajući se na dojavu i izvještaje, dostavljene iz evropske kuće fudbala.

Podsjeća se da je UEFA poslije informacija specijalizovanih službi, signalizirala Fudbalskom savezu Srbije da je meč u Surdulici pratilo sumnjivo klađenje na pobjedu domaćina u prvom poluvremenu i poslije 90 minuta. Predmet je poslije utvrđivanja činjenica od Svetislava Đurovića, oficira za integritet, proslijeđen Disciplinskoj i etičkoj komisiji na odlučivanje.

Obilježeni akteri imali su obavezu da se izjasne i poslije utvrđivanja činjenica postupak je okončan u rekordnom roku. Iako je u dostavljenom materijali potenciran učinak petorice fudbalera Novog Pazara, prvostepeni organ nije se bavio njihovom odgovornošću. Razumljivo – bez vidljivih dokaza, mogućnost sankcije svedena je na minimum.

Novopazarcima ostaje mogućnost žalbe drugostepenoj komisiji FSS.

FK Novi Pazar, golman Novog Pazara Nikola Vujanac, te igrači Danko Kiković, Filip Pavišić, Bojan Čečarić i Stefan Dimić, kao i Fudbalski savez Srbije (FSS) još nisu potvrdili ni demantovali navode iz ovog dokumenta, niti su odgovorili na poziv naše redakcije da iznesu svoj stav.

 

Izvor: Sportklub

Povezane vijesti

%d bloggers like this: