26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Pred zakazano saslušanje divlji portal ostavio još jedan trag

Lica koja upravljaju dviljim portalom “sandzakpress.net”, internet stranice protiv koje su kod Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru pokrenute istražne radnje zbog krivičnih djela vezanih za autorska prava, nakon dugogodišnjeg izbjegavanja utuženja i identifikacije, ostavila su još jedan trag o svojoj lokaciji, mjestu servera i domenu.

Oni su, kopirajući sadržaj “SNews istražuje: Ko štiti divlji portal “sandzakpress.net”?”, sa snews.rs ostavili trag prema kojem se vidi da su to učinili iz Njemačke sa IP adrese “192.241.227.182”.

Divlji portal ostavio trag

Za pomenuti divlji portal, prema zvaničnim izvještajima istražnh organa u Srbiji, do 31. marta 2021. godine hosting usluge je pružala beogradsk firma Dream Web, a uplatu je vršio Sandžak Media d.o.o., čiji je direktor crnogorski državljanin Salahudin Fetić.

Fetić je istovremeno i direktor Sandžak TV i predstavnik Media centra Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru je za 4. oktobar na saslušanje u svojstvu osumnjičenog pozvalo Salahudina Fetića i još jedno lice iz tutinske opštine, kao svjedoka-oštećenog, urednika SNews-a Medina Halilovića.

Fetić se nije odazvao na prethodnom ročištu za saslušanje, 15. septembra, pravdajući to obavezom da prisustvuje nekom skupu, a Halilović je potvrdio da je protiv Fetiča podnio krivičnu prijavu zbog “krađe” (neovlašćenog preuzimanja i objavljivanja) više desetina autorskih fotografija.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: