26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Predata lista “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin”, predvodi je Fuad Baćićanin

Kandidati liste “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” predali su danas kandidaturu Republičkoj izbornoj komisiji za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, a prvi na listi je Fuad Baćićanin, prenosi portal Taktinfo.rs.

Kako saznaje ovaj portal. listu od 35 kandidata predvodi Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka i dugogodišnji direktor Muzeja Ras Novi Pazar. Drugi na listi je Sead Šemsović, univerzitetski profesor, a treća na listi je Jasmina Curić doktor agroekonomskih nauka i trenutna predsjednica Vijeća.

Četvrti na listi je Kenan Hot koji je bio i predsjednik opštine Tutin, odmah za njim, peti po redu je Muhedin Fijuljanin iz Sjenice, politikolog koji je u sadašnjem sazivu Vijeća obavljao funkciju potpredsjednika zaduženog za resor informisanja na bosanskom jeziku.

Prema saznanjima ovog portala Minela Kalender, Rešad Ugljanin i Adnan Bjelak sljedeći su na listi, nakon kojih slijede Indira Hadžibulić, Denis Martinović iz Tutina i Fahrudin Mavrić iz Novog Pazara.

Od 35 kandidata 16 je iz Novog Pazara, 7 iz Tutina, 6 iz Sjenice i po 3 kandidata iz Prijepolja i Priboja, navodi taktinfo.

“Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” treća je lista iz Novog Pazara koja će se kandidovati za predstojeće izbore za nacionalne savjete nacionalnih manjina.

Foto: Behar TV, taktinfo.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: