28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Zid koji izaziva opasnost po prolaznike, nadležni bez reakcije

Na uglu ulica Save Kovačevića i 12. srpske brigade u Novom Pazaru nalazi se nezaštićeni dio keja visok preko dva metra, uz rijeku Rašku. Dio puta bez zaštitne ograde predstavlja pravu prijetnju za prolaznike, posebno djecu.

Iako je prije par godina maloljetno dijete palo sa zidina ovog keja i doživjelo teže povrede, niko do nadležnih se još nije sjetio da ovaj dio ogradi i učini bezbjednim.

“Svakog dana ovuda prođe na hiljade ljudi i dovoljna je mala nepažnja da posledice budu fatalne. Najviše se plašim za djecu koja nisu svjesna opasnosti koja vreba, a mala nepažnja nekog može mnogo da košta”, priča starija nana koja živi u stambenoj zgradi u blizini ove raskrsnice.

Ova visoka uvala je tik uz trotoar i sam prolazak pored nje izaziva strah da bi neko, posebno u noćnim satima, mogao pasti i time dovesti svoj život i zdravlje u pitanje.

Dužina ovog potpuno nezaštićenog dijela je oko 5 metara, a nadležni organi, za sada, ne čine ništa po pitanju montiranja ogradu u cilju zaštite prolaznika i djece.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: