26 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Politika Regija Sandžak Turska

Predsjednica BNV-a se na diplomatskom forumu u Antaliji susrela sa Lajčakom

Na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić se susrela i razgovarala sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova i pitanja Zapadnog Balkana.

Diplomatski forum u Antaliji je skup na visokom nivou koji okuplja profesionalce koji se bave diplomatijom kao što su politički lideri, diplomate, kreatori mišljenja ili intelektualci.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu obratit će se danas učesnicima i otvoriti ADF.

Diplomatski forum predstavlja odličnu platformu za regionalne i globalne aktere iz sfere diplomatije, politike i biznisa za razmjenu ideja i rješavanje međunarodnih izazova.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić je jedina učesnica iz Srbije, a na ovogodišnjem Forumu, između ostalih, učestvuju generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, predsjednica Kosova Vjosa Osmani, zamjenik premijera Crne Gore Dritan Abazović, zamjenik predsjednika Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović, te zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

 

Izvor/foto:BNV

Povezane vijesti

%d bloggers like this: