26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Prekinuta Skupština, umalo izbio fizički sukob

Skupština Grada Novog Pazara prekinuta je večeras poslije 21 sat, nakon što je umalo došlo do fizičkog sukoba između predstavnika Ljajićeve SDP i Zukorlićeve SPP.

Naime, nakon izlaganja šefa odborničke grupe SDP-a Muamera Bačevca došlo je do rasprave između odbornika ove dvije stranke, koja se sve više rasplamsavala, iako je za govornicu izašao da govori drugi odbornik Mirza Bektović.

U jednom trenutku se iz drugog dijela sale pojavio direktor Kulturnog centra Husein Memić, koji je žustro reagovao i ušao u verbalnu raspravu sa odbornikom SPP-a Admirom Muratovićem, koji je upućivao, kako tvrdi Memić, teške optužbe na njegov i račun njegove porodice.

Obezbeđenje Skupštine i ostali odbornici su uspjeli da razdvoje ova dva visoka funkcionera, koji su i dalje nastavili da jedan drugom upućuju teške riječi, dok su partijske kolege uspjele da Memića udalje sa Slupštinskog zasijedanja.

Strasti se nisu smirivale, te je većina odbornika napustila skupštinu i zasijedanje je bez ikakvog obrazloženja prekinuto.

Ovo je treći incident na prvom zasjedanju lokalnog parlamenta koji je počeo jutros u 10 sati.

Odbornik SPP-a Admir Muratović je na početku zasjedanja ušao u verbalni sukob sa Irfanom Međedovićem i još nekoliko odbornika iz SDP-a.

Admir Muratović (D) nakon dobacivanja iz publike

Nakon toga, dok je za govornicom bio njegov stranački kolega Ferid Bulić neko iz publike je dobacio “jedi g…..”, Muratović je došao na kraj sale raspravljajući se članom Gradskog vijeća Mirsadom Jusufovićem.

Predsjednica Skupštine Anela Šemsović je potom uputila izvinjenje odborniku Feridu Buliću.

Skupština grada Novog Pazara na dnevnom redu ima 55 tačaka, većina nije prihvatila da se uvrsti u dnevni red ni jedan prijedlog opozicionih SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Za sada nije poznato kada će biti nastavljeno skupštinsko zasijedanje.

Foto:prtsc/Sandžak tv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: