26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Projekat “Evropa je ovde” počinje sa realizacijom u Tutinu

U saradnji Grada Novog Pazara i opština Tutin i Sjenica sa Kulturnim Centrom DamaD, Sandžačkim odborom za zaštitu ljudskih prava i sloboda, kao i Urban In-om iz Novog Pazara pokreću projekat “Evropa je ovde”.

Ovaj projekat će biti realizovan i podržan uz pomoć Ministarstva spoljnih poslova Republike Nemačke i ambasade ove zemlje u Beogradu, a cilj je promocija i osnaživanje evropskih vrijednosti u lokalnim zajednicama.

Na sastanku sa NVO sektorom se kod predsjednika opštine Tutin razgovaralo o samom toku i načinu sprovodjenja projekta.

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot

“Uvijek ćemo podržati ovakve projekte koji pospešuju život naših gradjana, jer je cilj da probližimo i osnažimo evropske standarde na ovim prostorima”, kazao je predsjednik opštine Tutin Salih Hot.

Zibija Šarenkapić iz DamaD-a je u ime nevladinog sektora u ovom projektu istakla važnost realizacije uz podršku lokalnih samouprava.

Zibija Šarenkapić, KC Damad

“Vrlo je bitno uključivanje skupštinskih savjeta za bezbjednost i rodnu ravnopravnost, kao i savjeta za medjunacionalne odnose, jer smatramo da se kroz ta tijela mogu artikulisati novi pristupi i nove lokalne politike”, rekla je Šarenkapićeva i dodala da je to za dobrobit lokalne zajednice u Tutinu.

Na sastanku su dogovoreni koraci u realizaciji ovog projekta koji će biti dostupni na zvaničnim sajtovima lokalnih samouprava koje učestvuju u njegovoj implementaciji.

Foto:PrtSc/Opština Tutin

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: