23 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sport

Rasim Ljajić razočaran, povrijeđen i uvrijeđen, odlučio da se definitvno povuče iz FK Novi Pazar

Predsjednik SDPS-a i dosadašnji počasni predsjednik FK Novi Pazar, Rasim Ljajić izjavio je da je razočaran, povrijeđen i uvrijeđen, i da je odlučio da se definitivno povuče iz kluba koji neizmjerno voli.

Iz Novog Pazara odlazi uz izvinjenje Filipu Kljajiću i njegovoj porodici zbog verbalnog i fizičkog napada od strane huligana, navodi se u pismu Rasima Ljajića poslije događaja koji je, kako navode iz FK Novi Pazar, narušio ugled kluba i prouzrokovao milion drugih problema Novom Pazaru.

Rasim Ljajić je izjavio da je poslije incidenta od strane nekoliko navijača, koji su fizički napali golmana Kljajića, da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želi više da imam bilo kakve veze sa FK Novi Pazar.

“Ovo je prevršilo svaku mjeru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, prije nekoliko mjeseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne riješi. Treba reći da se situacija u velikoj mjeri popravila i da nije bilo incidenata i skandala na prethodnim utakmicama. Međutim, navijači su nakon završene utakmice sa Kolubarom pozvali “igrače na raport” što je potpuno neprihvatljivo, da bi situacija danas kulminirala kada je njih nekoliko započelo raspravu sa kapitenom Kljajićem i na kraju ga napalo i polilo vodom”, naveo je Ljajić, objavljeno je na FK Novi Pazar – Oficijelna stranica.

Naveo je da ovom prilikom želi da uputi izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog doživljene neprijatnosti i neviđenog skandala.

“Godinama unazad, trudio sam se da promenim imidž kluba i dobrim delom smo u tome uspeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo reči hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno. U trenucima kad se tim bori za izlazak na evropsku scenu, kad se radi na poboljšanju infrastrukture, kad je klub finansijski stabilizovan i organizaciono ojačan, desio se incident koji dovodi u pitanje opstanak kluba. Uprava nije kriva, ali ne može pobjeći od odgovornosti…..”, poručio je Ljajić, navodeći da je uprava kluba odgovorna što je dozvolilia da šačica navijača uzima sebi za pravo da i kontaktira sa igračima.

“Što se mene tiče, sa huliganima ne želim da budem na istom mjestu, pa ni na tribinama stadiona. A biće interesantno vidjeti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog”, napisao je Rasim Ljajić.

Pored Ljajića, Fudbalski klub Novi Pazar juče su napustili kapiten Filip Kljajić i trener Feđa Dudić, koji nije dočekao ni zvaničnu promociju.

Krajem 2020. godine za predsjednika FK Novi Pazar izabran je Ismet Kurtanović, biznimen iz Beograd koji je bio i finansijer kluba. On se do sada nije oglašavao povodom dešavanju u FK Novi Pazar.

Izvor/foto: https://www.facebook.com/FKNPOficijelnastranica

Povezane vijesti

%d bloggers like this: