28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sport

Oglasili se navijači FK Novi Pazar: Ne trebaju nam nikakvi proletači već igrači

Navijači FK Novi Pazar su saopštili da su čekali da prođe 24 sata kako bi mediji, povodom poljednjih dešavanja u FK Novi Pazar, zaustavili hajku na njih i da moraju da obavjeste javnost da nikoga nisu vrijeđali na nacionalnoj osnovi.

“Puno je stvari netačno, a jedna od najvećih laži je ta da smo bilo kog vrijeđali na nacionalnoj osnovi. Naš tim je sastavljen od 11 igrača koji su rođeni u Srbiji i ako bi vrijeđali jednog onda bi ujedno i sve ostale vrijeđali. Nigdje neće naići u medijima da piše da je taj kapiten Kljajić Filip podigao glas na navijače poslije utakmice što se niko drugi nije nikada prije to pokušao pa isti ti navijači neće dozvolit ni da on to pokuša, piše u objavi te grupe na fb.

“Pazar je klub svih nas i svih koji žele da igraju srcem za njega su dobrodošli, ne trebaju nam nikakvi proletači već igrači koji ce da daju 100 posto od sebe na terenu. Nerijetko je viđeno da sa igračem više 35 minuta ne uputiš šut u gol, a to je bio slučaj u subotu protiv Kolubare nakon čega se sukob desio .Kljajić nije ni bio pozvan od strane navijača jer je svakako izvanredan golman i na tome smo mu zahvalni, ali njegovu bahatost mora ostaviti u Beogradu”, poručeno je u reagiranju navijačke grupe “Ekstermi”.

Novopazarska policija identifikovala je najmanje pet muškaraca među kojima i dvojicu osumnjičenih za fiziči napad na fudbalera Filipa KLjajića u jednom restoranu, juče u podnevnim satima, prenio je Radio Stoplus.

Svi identifikovani su, navodi se, u bjekstvu i policija za njima traga.

Predsjednik SDPS-a i dosadašnji počasni predsjednik FK Novi Pazar, Rasim Ljajić izjavio je da je razočaran, povrijeđen i uvrijeđen, i da je odlučio da se definitivno povuče iz kluba koji neizmerno voli.

Iz Novog Pazara odlazi uz izvinjenje Filipu Kljajiću i njegovoj porodici zbog verbalnog i fizičkog napada od strane huligana, navodi se u pismu Rasima Ljajića poslije događaja koji je, kako navode iz FK Novi Pazar, narušio ugled kluba i prouzrokovao milion drugih problema Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: