Aktuelno Društvo Prijepolje

Raspodjela medijskog dinara u Prijepolju

Predsjednik Opštine Prijepolje, Vladimir Babić, potpisao je rješenje o raspodeli devet miliona dinara iz opštinske kase za sufinansiranje medijskih projekata u 2021 godini, prenose Večernje novosti.

Time je potvrđen prijedlog Komisije da novac dobije 10 medija iz Prijepolja, Nove Varoši, Priboja, Užica, Čačka i Novog Pazara.

Kako se navodi u tekstu, tročlana novinarska komisija, u sastavu Muharem Mutavdžija, Žarko Mandić i Rajko Milovanović procjenila je da bi projekat “Prijepoljski mozaik” Televizije Priboj trebalo sufinansirati sa 1.800.000 dinara. Prijepoljska TV Forum za projekat “Poljoprivredni i turistički potencijal – šansa za razvoj opštine Prijepolje” dobila je 1.600.000 dinara.

Projekat “Naš lijepi Sandžak – Prijepolje” Sandžak TV iz Novog Pazara podržan je sa 1.300.000 dinara.

Odlučeno je i da se sa 1.200.000 dinara finansijski pomogne projekat užičke TV 5 “Sve za sport”.

Prijepoljska PP Media moći će iz opštinske kase da računa na 1.000.000 dinara za realizaciju projekta „Poljoprivreda – proizvodnja zdrave hrane“, a na 800.000 dinara čačanski Glas Zapadne Srbije za projekat “Problem divljih deponija opštine Prijepolje”.

Lokalnom listu Polimlje odobreno je 600.000 dinara za realizaciju projekta “Moj grad je moj rad”.

Novovaroška televizija Zlatar dobiće iz prijepoljske kase 400.000 za projekat “Vesti – TV Zlatar” dok je 200.000 dodjeljeno portalu Prijepolje info za projekat “Informisanje javnosti o aktivnostima lokalne samouprave sa osvrtom i dešavanjem u Srbiji i Prijepolju koja su bitna građanima Prijepolja po viđenju portala Prijepolje info”.

Projekat užičke agencije West media press “Moja perspektiva u Prijepolju” biće sufinansiran sa 100 hiljada dinara.

Na opštinskom konkursu za sufinansiranje medija prijavljeno je bilo ukupno 19 projekata televizija, radija, novina, agencija i portala, zaključuje se u tekstu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: