19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Reakcije na napad: Kome treba ovakav futsal gdje huligani kolo vode?

Nakon fizičkog napada na ljekara futsalera Novog Pazara Denisa Bošnjaka i nacionalističkih uvrijeda, koji se desio sinoć po završetku finalne utakmice sa ekipom FON-a u beogradskoj dvorani Šumice, veliki broj javnih ličnosti, organizacija i sportske javnosti se oglasio i javno osudio ovaj vandalski čin.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je kasno sinoć najoštrije osudio ovaj, kako je kazao, podmukli napad od tzv. navijača u Beogradu, te da je očigledno unaprijed bio pripremljen.

“Sport u Srbiji je postao stecište kriminala i korupcije, te ekipe koje se bore na sportski i pošten način nemaju šta da traže”, ocjenio je Imamović i dodao da profesionalne lige u Srbiji, a naročito u fudbalu, treba bojkotovati.

Potpredsjednik Sandžačke demokratske partije Husein Memić je ovim povodom rekao da je ovaj, kako on navodi, mučki napad povod da se raspusti cjelokupna futsal organizacija.

“Neohodno je podnijeti krivične prijave Fusal savezu koji je najviše odgovoran za upad navijača koji su naneli teške tjelesne povrede doktoru Bošnjaku”, kazao je Memić i podsjetio da je u prepunoj dvorani bilo huligana koji nisu smjeli biti na ovoj sportskoj manifestaciji, a da su igrači Novog Pazara bili prepušteni njima na milost i nemilost.

Predsjednica Sportskog saveza Novog Pazara Amela Terzić je sinošnja dješavanja okarakterisala kao veliku provokaciju od strane domaćih, a koja je kulminirala nakon završetka meča.

“Žandarmerija je držala simpatizere gostiju u obruču, a domaći navijači su ulazili na teren kao da je u pitanju neka livada, a ne utakmica za prvaka države”, upoznala je javnost Terzićeva.

Mnogobrojni ljubitelji futsala, sportski klubovi i mediji iz Sandžaka, te korisnici društvenih mreža su žestoko reagovali na ekzaktne izlive mržnje od strane navijača FON-a, kao i na samu (ne)organizaciju Saveza, za koji skoro svi navode da je “glavni krivac” za ovako haotično stanje u takmičenju.

-KMF Novi Pazar ne vidi svrhu daljeg takmičenja?

Iz KMF Novi Pazar nije bilo zvaničnog saopštenja povodom ovih nemilih scena, ali su pojedini ljudi iz Uprave i finansijeri na stranici kluba i na ličnim profilima izrazili zgražavanje scenama koje su vidjene u Beogradu, te da ne vide svrhu daljeg takmičenja ekipe iz Sandžaka u okviru futsal lige Srbije.

– Navijači iz Novog Pazara frapirani

Među mnogobrojnim komentarima korisnika društvenih mreža koji su bili očevici ovih nemilih scena, ostao je upečatljiv jedan od strane navijača koji je sinoć bio u Beogradu, te uživo posmatrao ovaj meč.

“Upad navijača na teren i udarac pesnicom našeg lekara je samo slika pravog stanja u našem fudbalu, a ovo je bio nokaut cijeloj fudbalskoj Srbiji”, naveo je, izmedju ostalog, razočarani ljubitelj fudbala u, sada je već očigledno, nefudbalskoj organizaciji.

Futsal saveza Srbije se nije oglasio ovim povodom, niti na bilo koji način stao u zaštitu takmičenja i kluba iz Sandžaka.

Foto:Irfan Ličina

Povezane vijesti

%d bloggers like this: