26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Priboj Srbija

Slučaj Priboj: Vučić traži istragu, DS i SDP izražavaju bojazan povratka u devedesete

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da policajci iz Priboja budu odmah suspendovani, dok je Vučić danas kazao da “srpska država” neće dozvoliti bilo kakve incidente.

Predsjednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević ocenio je da postupak policajca zahtjeva „hitnu reakciju države i osudu čitavog društva“.

„Posebno je tragično što se ova pesma čula u višenacionalnoj opštini kakav je Priboj, koja još uvek pamti zločin u Sjeverinu kada je tragično nastradalo 16 Bošnjaka, građana Srbije“, naveo je Milivojević a prenela DS.

Vučić: Video sam taj snimak

Što se tiče događaja iz Priboja, Vučić je poručio Bošnjacima u Srbiji da je ovo njihova zemlja, jednako koliko i njegova, a jednako koliko i svih nas.

Predsjednik Srbije i počasni građanin Novog Pazara u vožnji helikopterom iznad Novog Pazara

“Biće apsolutno bezbedni i zaštićeni, a srpska država neće dozvoliti bilo kakve incidente”, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

SDP: Najveći incident poslije 90-ih godina

Potpredsjednik SDP-a, Husein Memić, poručio je na konferenciji za novinare da takvi ispadi pojedinaca neće doneti nikakvo dobro i prosperitetnu zajedničku budućnost.

   Husein Memi’ć, Foto: RVNP

“Nas apsolutno ne zanima nikakvo izvinjenje i nikakvo opravdanje niti kajanje, čin iz Priboja je apsolutno neoprostiv.to ti ljudi koji žele da se te strašne 90-te godine i genocid u Srebrenici vrati i to na ovim prostorima, što je apsolutno za svaku osudu”, kazao je on i dodao da je žalosno da se ovakve stvari dešavaju nakon nedavne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča koji je najavio investicije za Sandžak u iznosu od preko dve milijarde evra.

Podsjetimo, zbog pesama koje pozivaju na nasilje nad Bošnjacima, 2. januara u postu na društvenoj mreži Fejsbuk javno se izvinio Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa slavlja.

Inače, vlasti u Srbiji ne priznaju da se u Srebrenici dogodio genocid, kako su presudili međunarodni sudovi, već koriste termin “strašan” i “užasan” zločin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: