Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

RK Novi Pazar definitivno napustio srbijansku ligu

Rukometni klub Novi Pazar odlukom Upravnog odbora istupio je iz Arkus lige i neće se dalje takmičiti, saopštio je danas ovaj klub.

Napustili ligu u kojoj se veličaju zločini, RK Novi Pazar

“Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora RK Novog Pazara jednoglasno je usvojen predlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo danas proslijediti rukovodstvu Arkus lige”, iyjavio je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar, Demir Crnovršanin.

Jednoglasna odluka o napuštanju

“Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju”, kazao je Husein Memić, član upravnog odbora kluba.

Složni da je istupanje iz lige najbolje rješenje

Klub slavne prošlosti je nakon poslednjih dešavanja na utakmici sa Crvenom Zvezdom najavio, a danas na Upravnom odboru i potvrdio definitivnu odluku o napuštanju ove srpske lige rukometaša.

“Zbog nereagovanja nadležnih institucija, saveza, delegata, sudija, te policije i tužilaštva na fašističko navijanje koje je trajalo sve vreme utakmice a koje je bilo upućeno igračima bošnjačke nacionalnosti i islamske vjeroispovesti koji su nosili dres Novog Pazara, ali i svim ljudima koji pripadaju bošnjačkom narodu u Srbiji, istupamo iz daljeg takmičenja Arkus lige”, saopšteno je iz sandžačkog superligaša.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: