Aktuelno Knjigofil Kultura Novi Pazar

“Književni maraton” u Novom Pazaru: “Reči lete, ono što je napisano ostaje” i “Drugi damski festival književnosti”

Ljubitelji knjige i pisane riječi u Novom Pazari imaće prilike da danas i sutra prate dva književna programa.

U Centru za djecu i omladinu “Duga” danas se održava manifestacija “Reči lete, ono što je napisano ostaje”. Na ovom skupu je pisac Enes Halilović imao “Razgovor s mladima”, a večeras će biti održano “Zbirno čitanje” i promocija knjige Aide Camović, “Mikropolitika”. O knjizi će govoriti Birsena Džanković.

U novopazarskom Kulturnom centru sutra, sa početkom u 18.30 sati se u okviru Damsog karnevala literature održava 2. damski festival književnosti.

Na festivalu će biti biti promovisane knjige “Sinestezija u prstima” Apane Vaju i “Kvintin krug” autorice Lidije Jelisavčić Cirić, a o knjigama će govoriti Ersan Muhović i Elma Halilović.

Na ovom književnom maratonu učestvuju Haris Suljić, Amar Ličina, Martina Milosavljević Ajla Mrguda, Hazir Župljanin, Fatima Durović, Birsena Džanković, Aida Camović, Dalila Pramenković, Željana Košanin, Martina Ilić, Seniha Pepić Župljanin, Ersan Muhović, Apana Vaju, Elma Halilović i Lidija Ćirić.

Ove projekte je podržalo Ministartvo kulture i iformisanja, Centar za razvojnu politiku i saradnju, Grad Novi Pazar, Centar za djecu i omladinu “Duga”, Kulturni centar Novi Pazar, kniževni časopis “Sent”, knjižara “Novo doba”, sajt “Kazaljka, , RTVNP i STV.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: