24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

RK Novi Pazar: Fažizam na djelu, da li vrijedi dalje učestvovati?!

Odmah poslije rukometne utakmice Crvena Zvezda – Novi Pazar, na kojoj su huligani fašističkim i nacionalističkim skandiranjem promovisali zločinačke vrijednosti, oglasio se klub iz Sandžaka i ocjenio da je ovo “sramota za rukomet”, javlja SNews.

“Tokom 60 minuta utakmice vrijađani smo na nacionalnoj osnovi od strane huligana. Ukoliko se ne pokrenu adekvatne mjere protiv delegata utakmice Upravni odbor kluba će donijeti hitnu odluku o daljem takmičenju”, navode iz sandžačkog prvoligaša i napominju da je delegat tokom cijelog meča ostao nijem na nacionalističke ispade.

Nacionalistički transparent istaknut tokom utakmice

RK Novi Pazar je javno upitao “Da li vrijedi nastaviti takmičenje tamo gdje se šovinizam i nacionalizam javno promovišu”.

“Da se ovo kojim slučajem desilo u Novom Pazaru pohapšeni bi bili svi, policija bi danima pregledavala snimke i hapsila naše navijače, reagovalo bi i tužilaštvo, sudije, Vulin, Kurir, Blic, Informer i svi drugi mediji, dosta je bilo”, navodi se u reagiranju na fb stranici.

Iz kluba su preko zvanične stranice upoznali javnost da su tokom utakmice u Beogradu tzv.navijači protivničkog kluba skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, nazivali ih pogrdnim imenima, te pjevali šovinističke pjesme uz isticanje uvrjedljivih transparenata.

Na kraju svoje reakcije poslije utakmice, iz kluba napominju da je na terenu bila fer i korektna utakmica, te sportski čestitali Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: