27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

RK Novi Pazar: Obratićemo se međunarodnim rukometnim institucijama

Rukometni klub Novi Pazar obavjestio je javnost da će se obratiti Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) sa sjedištem u Beču, koja je krovna federacija evropskog rukometa, a povodom rasističkih uvreda nad rukometašima Novog Pazara, na utakmici sa Crvenom Zvezdom u Beogradu.

“Gospodina Michael Wiederera ćemo upoznati sa odlukom Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar o istupanju iz Arkus lige uz obrazloženje i obiman dokazni materijal u kome će biti cjelokupna dokumentacija”, navode u saopštenju i dodaju da će u prilog tome poslati video materijal sa sporne utakmice.

Kako su kazali, isti materijal preveden na engleski jezik će biti prosledjen i IHF-u, Medjunarodnoj rukometnoj federaciji i njenom predsjedniku, gospodinu Hasanu Mustafi.

Podsjećamo, RK Novi Pazar je istupio iz svih takmičenja pod okriljem Rukometnog saveza Srbije povodom nacionalističkih i fašističkih uvrjeda od strane navijača Crvene Zvezde, a takodjer i nezadovoljni zbog nereagovanja nadležnih rukometnih i državnih institucija.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: