Aktuelno Društvo Novi Pazar

Ruždija Šabotić podnio krivičnu prijavu, sa 41 svjedokom sumnja u “Bolničku mafiju”

Ruždija Šabotić iz Novog Pazara je danas Višem tužilaštvu u tom gradu podnio krivičnu prijavu protiv vd direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, bivšeg zamjenika vd direktora Mirsada Đerleka, direktora Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadila Spahića i NN članova uprave bolnice i Kriznog štaba, navodeći da postoji osnovana sumnja da su se udružili u kriminalnu grupu “Bolnička mafija”.

“Postoji osnovana sumnja da su se navedena lica udružila u kriminalnu grupu ‘Bolnička mafija’, prikrivali stvarno stanje sa opasnošću od korana virusa, smanjivali stvarno stanje zaraženih osoba, smanjivali stvarno stanje preminulih osoba, teško bolesne slali na kućno liječenje, nisu pisali recepte za pripadajuću terapiju, zloupotrebili donaciju, iznosili medicinsku opremu i lijekove iz bolnice, prepravljali istorije bolesti iz informacionog sistema bolnice”, navodi se u obrazloženju prijave koju je Šabotić pokazao novinarima.

Šabotić je nakon podnošenja prijave izjavio da je u krivičnoj prijavi naveo 41 svjedoka i priložio dva diska sa dokazima, dokumentima, spiskovima donacija, foto i video materijalom.

“U prijavi sam ovu grupu nazvao organizovana kriminalna grupa Bolnička mafija. Oni su se udružili da bi napravili materijalnu dobit, prikrivali su broj zaraženih i preminilih, smanjivali su opasnost od situacije, znamo da su iznosili aparate”, rekao je Šabotić dodavši da pored građana među svjedocima koje je predložio i ima ljekara od kojih je dobio neka saznanja.

On je Osnovnom sudu u Novom Pazaru radi naknadne nematerijalne štete podnio privatnu tužbu protiv vd direktora OB Novi Pazar Meha Mahmutovića u vrijednosti od 12 miliona dinara.

Šabotić je rekao da je tu tužbu podnio jer smatra da su mu pripadnici obezbjeđenja koje je angažovao Mahmutović 7. septembra ove godine, prilikom stupanja u štrajk glađu, u krugu OB Novi Pazar, upotrebili fizičku silu i nanijeli mu fizički i duševni bol.

“Tražim nadoknadu štete, dva miliona od Meha (Mahmutovića) i deset miliona dinara od bolnice, jer se to dešavalo u krugu bolnice, po nalogu direktora bolnice, a to je radilo bolničko i stranačko obezbjeđenje”, rekao je Šabotić dodavši da su ove prijave “još jedan udarac” učesnika građanskog protesta ispred OB Novi Pazar.

On je poručio da je ovim prijavama pozvao nadležne institucije da rade svoj posao.

Ruždija Šabotić je bio vlasnik i direktor TV SAN.

SNews je u skladu sa zakonskim propisima, a poštujući profesionalne i etičke standarde u izještavanju, uputio poziv Kabinetu ministra zdravlja, OB Novi Pazar i Zavodu za javno zdravlje Novi Pazar da iznesu stav u vezi navoda u krivičnoj prijavi koju je podnio Ruždija Šabotić.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: