20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Saida Bukvić uz podršku Grada do novih titula

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac primio je u srijedu Saidu Bukvić, novopazarsku WBA šampionku i jednu od prvih deset na listi ove međunarodne federacije.

Gradonačelnik Nihat Biševac i šampionka Saida Bukvić

Saida je u sedam mečeva WBA federacije zabilježila sve pobjede, te je njena pozicija izazivača za najveća svjetska nadmetanja povoljnija.

Gradonačelnik je čestitao Bukvićevoj i njenom timu čestitao na ostvarenim rezultatima, te kazao da je to veliki uspjeh koji će Grad Novi Pazar i Sportski savez znati da prate i budu podrška u daljem razvoju.

Na sastanku dogovorena veća saradnja

“Sedam uzastopnih pobjeda i poziicja među deset najbojlih na svijetu su sjajan rezultat. Očekujemo da boksuje i za svjetsku titulu. Boks u Novom Pazaru je u usponu i na profesionalnom i na amaterskom nivou”, kazao je Biševac.

Naporan rad se isplatio Saidi i ovaj uspjeh je, po njenim riječima, plod velikog i upornog rada sa njenim timom.

„Nisam očekivala ovakav rezultat ali sam, naravno, prezadovoljna. Postoje planovi za osvajanje novih titula i krajem godine”, naglasila je novopazarska šampionka i dodala da već očekuje prve borbe za neku od titula.

Na kraju je istaknuta obostrana spremnost na dugoročnu saradnju, a sve u cilju razvoja sporta i podrške šampionskim ambicijama Saide i svih sportista Novog Pazara.

Foto: Grad Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: