27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Novi Pazar izgubio kući od Voždovca

Velika očekivanja navijača i fudbalera Novog Pazara danas su se srušila kao kula od karata na Gradskom stadionu, gdje je Voždovac lakše nego što se očekivalo pobjedio sa 2:0.

U utakmici 34. kola Linglong super lige Srbije težak poraz Novog Pazara koji će u mnogome odrediti superligašku sudbinu plavih, koji su ovim porazom opet ostali ispod crte za ispadanje iz lige.

Samo što je utakmica počela, već u 1. minutu utakmice, kapitulirao je čuvar mreže plavih Rnić, a njega je rutinski savladao vezista gostiju Bogdanović.

Još se nisu bili Novopazarci otrijeznili od prerano primljenog gola, a već u 5. minutu još jedan hladan tuš-dosuđen je penal za Voždovac. Neumoljiv sa bijele tačke bio je centarfor voždovčana Purić.

Nakon dva gola u svojoj mreži za samo pet minuta domaći su nastavili sa veoma nervoznom igrom, sa puno pogrešnih pasova i nesigurnih dodavanja, bez ikakve ideje.

Do kraja meča su gosti iz Beograda veoma iskusno čuvali lako stečenu prednost, a svi pokušaji pazarske ekipe su se završavali daleko od gola Voždovca.

Nakon ovog poraza Novi Pazar zauzima 16 poziciju na tabeli Super lige i nalazi se u zoni koja vodi u drugoligaško društvo.

Foto: FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: